Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 10 oktober 2016 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Prominenten lezen voor op de Dag van de Duurzaamheid

Maandag 10 oktober wordt op duizenden basisscholen voorgelezen uit 'De wereld van Plastic' en gaat men in gesprek over duurzaamheid. Op basisschool OBS Atalanta in Heerhugowaard vindt het centrale voorleesmoment plaats met prinses Laurentien, DJ Gregor Salto, meteoroloog Helga van Leur en andere prominenten.
Categorie:     Onderwijs

Dutch Sustainable Fashion Week 7-16 ok

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) wordt via talloze events en in meer dan 400 gerenommeerde winkels door heel Nederland aandacht gevraagd voor duurzame mode. Ontwerpers, merken en retailers vertellen van 7 t/m 16 oktober de inspirerende verhalen achter hun duurzame kledingstukken. De week wordt officieel geopend tijdens de Circular Fashion Show op 7 oktober in het WTC te Amsterdam. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vinden de Streetwear en Dutch Design Fashion Shows plaats in De Hallen te Amsterdam.
Categorie:     Lifestyle

Dag van De Duurzaamheid in Spant!

In drie minicolleges van topsprekers (Tony's Chocolonely, Tesla en ID&T) krijg je handvatten die je kunt toepassen op je eigen duurzame ondernemerschap.
Categorie:     Divers

Start van het Low Car Diet

Van 10 oktober t/m 9 november 2016 gaan bedrijven, provincies en gemeenten met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken.
Categorie:     Mobiliteit

Opening Duurzaamheidsweek Radboud Universiteit met Duurzaamheidsagenda en lezing gastspreker Kamerlid Stientje van Veldhoven

Maandag 10 oktober 1016\r\n\r\nLancering Duurzaamheidsagenda + lezing Stientje van Veldhoven (D66) (NED)\r\nTijd: 11.30 - 13.00 uur\r\nLocatie: TVA 1.0.35\r\nVoor: studenten, docenten, onderzoekers en geinteresseerden (deelname gratis, wel graag aanmelden.\r\n\r\nOp maandag 10 oktober wordt de Week van de Duurzaamheid op de Radboud Universiteit geopend met de lancering van de Duurzaamheidsagenda 2016. Hierin liggen duurzame ambitie, doelstellingen en best practices vast voor de komende vier jaar. Vice-voorzitter n voorzitter van de Programmaraad Duurzaamheid Wilma de Koning geeft tevens het startschot voor de Week van de Duurzaamheid. Stientje van Veldhoven, groene politica van D66, houdt een lezing over duurzaamheid en haar visie op de toekomst.\r\nDaarvoor presenteren studenten in de cursus Interventiemethoden Geografie, Planologie en Milieu hun toekomstscenario en alternatieven aan de politica.
Categorie:     Divers

Trouw Duurzame 100: De lijst van 2016

Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar wordt de Duurzame 100 gelanceerd op de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger.
Categorie:     Divers

DVDD De Brabantse aftrap

In Den Bosch organiseren vrijwilligers van EC073 de Brabantse aftrap. Iedereen kan mee doen en ook zelf iets organiseren. Zodat DVDD ieder jaar groter wordt. DVDD wordt in Den Bosch een niet te missen evenement. Over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Doe mee!
Categorie:     Divers

Klimaatverbond Energy Battle

Op 10-10 start de 6e editie van de Energy Battle, de landelijke energiebesparingswedstrijd voor gemeenten. Er starten 23 teams van onder andere gemeente Den Haag, Leiden, Delft en Haarlem. Nieuw dit jaar is dat scholen meedoen en in hun eigen schoolgebouw energie besparen met de hulp van leerlingen. Ook in de klas is er aandacht voor energie.
Categorie:     Energie & klimaat

Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn 2016

Het organisatieteam van de Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn heeft dit jaar grote ambities. Deze keer heeft Apeldoorn maar liefst haar eigen WEEK van de Duurzaamheid, van 4 t/m 10 oktober. Andere organisaties haken dit jaar aan, met het organiseren van talloze evenementen en activiteiten. Thema: biomimicry. "Wat kunnen we leren van dieren?"
Categorie:     Divers

Meatless Monday

Canon organiseert Meatless Monday, ofwel: een dagje bewust zonder vlees. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis! Canon roept al haar medewerkers op om mee te doen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Canon en op deze dag wil Canon het bewustzijn vergroten over de milieuimpact van vlees.
Categorie:     Voeding & Landbouw
Pagina 1 van 160

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Met 3 leerlingen van Fons Vitae Lyceum naar USA met beste duurzaamheid project " QTC DISCOTHEEK " op Internationale olympiade gewest ."
Dani Danilovic
"Ik ga samen met Nutsschool basisschool Woonstede plasticbakjesverzamelen van groenetn en fruit om hergebruiken als compostbakjes schillen"
Antonio PeraltaAlvarez
"Houtrookoverlast verdiend meer aandacht. Wij zijn van het meldpunt Rookoverlast. Wij willen fijnstof door houtrook reduceren."
Bennie Boonstra
"Het Duurzaam Ondernemers Forum, opgezet voor iedereen die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Ontdek en neem deel aan de discussie!"
Massimiliano Bareman
"Vandaag heb ik voorgelezen uit het boek 'De wereld van plastic' dat duurzaamheid onder de aandacht brengt bij kinderen op een leuke manier."
Danielle danse