Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn 2016

Het organisatieteam van de Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn heeft dit jaar grote ambities. Deze keer heeft Apeldoorn maar liefst haar eigen WEEK van de Duurzaamheid, van 4 t/m 10 oktober. Andere organisaties haken dit jaar aan, met het organiseren van talloze evenementen en activiteiten. Thema: biomimicry. "Wat kunnen we leren van dieren?"\r\n De centrale manifestatie vindt deze keer plaats op vrijdag 7 oktober 2016 op het Zwitsalterrein. Maar daar blijft het niet bij! De aftrap is op dierendag (4 oktober) en de week wordt afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid zelf (maandag 10 oktober). Denk daarbij aan films, conferenties, kijkjes achter de schermen, lesprogramma’s, workshops en nog veel meer.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Thema biomimicry: "Wat kunnen we leren van dieren?"

\r\n

\r\n Welke ingenieuze methodes hanteren dieren  en wat kunnen wij daarvan nabootsen en/of benutten? Denk bijvoorbeeld aan het bestuderen van de vorm van een vogel en zijn vleugels, om gestroomlijnde en dus energiezuinige vliegtuigen te bouwen. Of op welke manier een reptiel zijn temperatuur regelt. De manifestatie op 7 oktober daagt de deelnemers uit tot een flinke dosis creativiteit rondom het thema, waarbij zij zich op een interessante en interactieve manier kunnen presenteren. Het speelse en educatieve middagprogramma zal vooral gericht zijn op kinderen in de basisschoolleeftijd en hun (groot)ouders. In de avond zijn er activiteiten voor de wat oudere jeugd en volwassenen.

\r\n

\r\n De organisatie

\r\n

\r\n In Apeldoorn is een team van vrijwilligers actief, onder de paraplu van stichting EnergieFabriek Apeldoorn (EFA). Voor het derde opeenvolgende jaar wordt de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd op het Zwitsalterrein. Voorgaande edities hadden als thema “Is je poep goud waard?” (Nieuwe sanitatie, 2014) en “Word je rijk van rommel?” (Circulaire economie, 2015).

\r\n

\r\n Waar: Vlijtseweg, Apeldoorn

\r\n

\r\n Wanneer: 7 oktober 2016

\r\n

\r\n Hoe laat: 15.00 - 21.00 uur

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Toegang: gratis

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Contact: dvdd.apeldoorn@gmail.com

Over deze activiteit

Categorie Divers
Locatie Vlijtseweg, Apeldoorn
Tijd 15.00 - 21.00 uur
Organisatie Stichting Energie Fabriek Apeldoorn
Website http://www.duurzaam-apeldoorn.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Marjolein Tillema