Kennismaking met wasbare luiers

Om de bekendheid van wasbare luiers te vergroten en het imago te verbeteren trekken ervaringsdeskundigen er met hun mooiste wasbare luier op uit om zwangeren te vertellen over wasbare luiers.\r\n Achtergrond:
\r\n Onbekendheid en een negatief, ouderwets en onhygienisch beeld van wasbare luiers zorgen ervoor dat de meeste (aanstaande) ouders wasbare luiers niet als optie zien. Dat is zonde, want wasbare luiers zijn beter voor het milieu, het kind en de portemonnee. 

\r\n

\r\n Om deze beeldvorming te veranderen vertellen ervaringsdeskundigen aan de hand van hun mooiste wasbare luier hoe de wasbare luier werkt. De ervaring leert dat mensen positief verrast zijn wanneer ze de wasbare luier fysiek in handen hebben en er direct uitleg over krijgen.

\r\n

\r\n Aanpak:
\r\n In de wachtkamer van verschillende verloskundigenpraktijken door heel Nederland en Belgie zullen ervaringsdeskundigen (ouders, enthousiaste gebruikers van wasbare luiers) aan de hand van hun mooiste wasbare luier toekomstige ouders voorlichten over wasbare luiers. 

\r\n

\r\n Op de website van Sterk voor Wasbaar (www.sterkvoorwasbaar.nl) wordt een overzicht gegeven van de locaties waar de mini-demo's plaatsvinden. Het idee is om dit een jaarlijks terugkerende activiteit te laten worden met een steeds grotere groep vrijwilligers die zich inzet om op 'de dag van de duurzaamheid' de wasbare luier onder de aandacht te brengen.

Over deze activiteit

Categorie Divers
Organisatie Sterk voor Wasbaar
Website http://www.sterkvoorwasbaar.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Sjouke Liem