Aanmelden voorleesactie

Let op: aanmelden voor de voorleesactie 2016 is niet meer mogelijk.


10 oktober 2016 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie en om in gesprek te gaan met leerlingen over natuur, milieu en duurzaamheid.

Speciaal voor de achtste editie van de Voorleesactie is een nieuw boek verschenen over het thema ‘Plastic’.

De verhalenbundel ‘De wereld van Plastic’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Meedoen

Uw school aanmelden voor het gratis boek was mogelijk tot en met 26 september. Deelnemers ontvangen het boek voor 5 oktober.

Daarnaast is er een handleiding met daarin tips voor de Voorleesactie en aanvullende lesactiviteiten. Ook zijn er zes verhalen beschikbaar als PDF, zodat voorlezers zich kunnen voorbereiden.

Bent u te laat met aanmelden? U kunt altijd meedoen en één van de digitaal beschikbare verhalen voorlezen.

Pabo-studenten van deelnemende pabo’s – die via de pabo een boek ontvangen – kunnen zich nog aanmelden op onderstaand formulier. Het boek wordt door de pabo verstrekt.

Wilt u nog een gedrukt exemplaar? Dan is het mogelijk om een boek te bestellen voor 10 euro per boek plus verzendkosten. Stuur hiervoor een mail naar scholen@dagvandeduurzaamheid.nl.

Heeft u zich ook aangemeld voor de knikkertegel, dan ontvangt u deze voor 8 oktober.

Volg via social media

Laat via social media weten dat u meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd16 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

Contact

Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar

Initiatiefnemers

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2016 is een initiatief van

Mede mogelijk gemaakt door

Downloads en links